Sådan laver du en korrekt stelforbindelse

Hvis du vil undgå at brænde din radio af, og samtidig have maksimal watt og lyd ud af din forstærker, så er det VIGTIGSTE OVERHOVEDET, at du laver en ordentlig stelforbindelse.

Sådan gør du:

  • Stelkablet til forstærkeren skal være så KORT som muligt og aldrig længere end 50 cm (sigt efter under 30 cm). Sørg for at kablet har SAMME tykkelse som pluskablet.
  • På det korte stelkabel skal der klemmes eller gasloddes en ringkabelsko af passende størrelse. Du ved at ringkabelskoen er korrekt monteret, når den er umulig at hive af kablet, uanset hvor hårdt du trækker.
  • I kabel-enden som skal ind i forstærkeren, monteres enten en gaffelsko eller terminalrør, så man er sikker på at alle ledere i kablet skrues ind i forstærkeren på én gang (og det samme gøres naturligvis med pluskablet).
  • Det bedste stelpunkt til en forstærker sidder så TÆT på forstærkeren som muligt, og har den bedst mulige kontakt med bilens karosseri som muligt. Derfor er ENORMT vigtigt, for ikke at sige LIVSNØDVENDIGT for din forstærker og dit resterende anlæg, at du enten selv borer et stelpunkt (pas på tanken) eller finder en eksisterende stelskrue og naturligvis sliber HELT rent, så der 100% kontakt. 
  • Undgå for så vidt muligt at bruge eksisterende bolte som allerede er i brug (eks. ved selerne), medmindre du monterer dit stelkabel så tæt på karosseriet som muligt og ikke ovenpå eksisterende spændeskiver etc, og er helt og aldeles sikker på at der er forbindelse!
    ...vi ser langt de fleste fejl her, hvor folk bruger eksisterende bolte til eks. selerne og ikke er opmærksomme på at der er god nok forbindelse
  • Husk til sidst også at tjekke bilens originale stelkabel og stelforbindelse ved batteriet, så du er sikker på at den har min. samme kabeltværsnit som ved din forstærker, da der nu er langt større strømtræk på batteriet.


Gør-det-selv eller lad os gør det?
Hvis du stadig er i tvivl om hvordan du laver en korrekt stel i netop din bil eller du vil have et uforpligtende tilbud på at få os til at lave det for dig, så kontakt os her


EKSEMPLER:

A: FORKERT STEL! Her er ringterminalen monteret ovenpå bilens plasticbeklædning (ingen forbindele) og der er ikke slebet rent på metallet
B: FORKERT STEL! Her er der ikke brugt ringterminal, der er ikke slebet rent på metallet og der er ikke brugt korrekt kabeltykkelse
C: KORREKT STEL! Her er der slebet rent, ringterminalen er klemt ordentligt fast og der er brugt en ordentlig bolt
D: KORREKT STEL! Her er der slebet rent, ringterminalen er klemt ordentligt fast og der er brugt en ordentlig bolt 

Besvarede denne artikel dit spørgsmål? Tak for din feedback! Der opstod desværre et problem